Pratt interior design thesis


He devised a solution at once hardworking and elegant, weighty and ethereal. Sited 1 foot above the floodplain, at the lip of a limestone bluff, the five-story, 126,000-square-foot building is a simple square in plan, however each floor plate shifts slightly to break down the massing. Strategic cutaways allow infiltration of natural light and ventilation through operable windows and balconies. (There’s also a roof deck for those needing a breather.) Clad with panels of zinc and perforated stainless steel, the concrete structure is exposed inside, where it backdrops a gallery-esque array of student art. With the building’s bones so clearly on display, architecture and interior merge—a fitting metaphor for a highly interdisciplinary approach to art-making.

Pratt interior design thesis

pratt interior design thesis

Media:

pratt interior design thesispratt interior design thesispratt interior design thesispratt interior design thesis